PROSVJED PROTIV COVID POTVRDA: “Raspustite Stožer, raspišite izbore i onda ćemo vam suditi”

Na Markovu trgu u Zagrebu i u subotu poslije podne prosvjesdovali su protivnici COVID potvrda, te najavili da će prosvjedovati sve do ispunjenja zahtjeva.

Bilo je mnogo poruka, a jedna od njih je: “Isti tren raspustite Stožer, raspišite izbore i onda ćemo vam suditi”, poručio je Mate Knezović.

Govornik po imenu Stipe Kutleša, čije je pojavljivanje izazvalo opće oduševljenje prosvjednika, poručio je, javlja Dnevnik.hr, kako ih pozdravlja grupa koja se zove Narodni otpor te kazao: “Cijepljenje je moralno i duhovno silovanje”. On je pojasnio kako su “najveći zlikovci u čitavoj priči sve vlade ovoga svijeta”.

“Među njima ima i biskupa koji pozivaju na cijepljenje”, zgrožen je bio Kutleša. Skandiralo se “moralne nakaze” i “ne damo vam djecu”.

Predstavili su i formalne zahtjeve, a to su ukidanje Covid-potvrda u cijeloj Hrvatskoj te donošenje zakona kojim se zabranjuje donošenje diskriminirajućeg zakona, kao što je Covid-potvrda.

Vjeroučitelj Josip Tomičić naglasio je i kako nikada u školama nije bilo govora o negativnim učincima maski, dezinficijensa i razmaka.  “Treba se više pokoravati bogu, nego onim ljudima”, kazao je Tomičić te pozvao da svi prisutni viknu “Plenkoviću, odlazi”.

Zapjevalo se potom na neformalnu himnu antivaksera, “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona. Prosvjednici uglavnom ne nose maske, ima ih nekoliko stotina. Markov trg osiguravaju policajci.

Premijer Andrej Plenković poručio je kako nema vremena za razgovor s prosvjednicima jer putuje u Beč. Predsjednik Zoran Milanović kazao je, pak, kako je izražavanje drukčijeg mišljenja normalno te ustvrdio da prosvjednici ne šalju opasne poruke.