PROŠLO JE 28 GODINA: Hrvatska obilježava obljetnicu operacije Bljesak

Ovogodišnja 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak obilježit će se u Okučanima nizom aktivnosti i cjelodnevnim programom.

Izvor: Media servis

Podsjetimo hrvatske vojne i redarstvene snage 1. svibnja 1995. brzom su akcijom, u svega 32 sata oslobodile oko 500 kvadratnih kilometara dotad okupiranog hrvatskog teritorija, uspostavile nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i oslobodile zapadnu Slavoniju.

Budnicom ulicama Okučana u 7:30 sati tradicionalno će početi proslava pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije, a od 8 do 16 sati moći će se razgledati taktičko-tehnički zbor Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova na više lokacija.

Središnja svečanost održat će se od 9 do 10 sati kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“, a od 10:30 sati u Crkvi sv. Vida služit će se misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.

Od 13 sati na stadionu će se moći pogledati atraktivne pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske i policije te nastup akrogrupe HRZ-a „Krila Oluje“, osiguran je i tradicionalni vojnički ručak za građanstvo, a cjelodnevni program završava večernjim koncertom u Spomen parku hrvatskim vitezovima, s početkom u 19 sati. U Okučanima se očekuje cijeli državni vrh.