PROŠLE BANDIĆEVE MJERE: Nezadovoljni SDP i HNS napustili sjednicu

milan bandić

Oprost dugova blokiranima, novčana pomoć majkama odgajateljicama koje imaju 3 i više djece, financiranje dopunskog osiguranja socijalno ugroženim umirovljenicima, besplatni udžbenici za školarce u Petrinji i za svu romsku djecu u Hrvatskoj – sve su te mjere prihvaćene na današnjoj izvanrednoj sjednici gradske skupštine.

Predložio ih je gradonačelnik Bandić, kojeg gradska oporba nije podržala. Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić:

“Današnja Skupština i točke dnevnog reda su sve isključivo u funkciji predizborne kampanje, gradonačelnika i HDZ-a gdje se novcem Zagrepčana kupuju glasovi po ostatku Hrvatske. Nama u SDP-u ne pada na pamet kršiti zakon”, rekao je Bernardić, a prenosi Media servis.

Donošenje socijalnih mjera želio je barem za mjesec dana odgoditi gradski HNS, ali Bandić je odgovorio:

“Tko bi trebao određivati prioritete u gradu? Tko bi se trebao baviti prioritetima nego gradonačelnik? Hoćete li mi uzeti ovlasti, ne samo da imam pravo nego i vrijeme i tajming. Hoćete mi i to uzeti? Učite me da to predložim i onda ćete to osuditi. Malo ste me poljuljali. Što je u interesu Zagrepčana i moralno? Gradonačelnik zna, koji se potvrdio pet puta, s moralom i prioritetima”, kaže Bandić.

SDP-ovci i HNS-ovci su zbog tih točaka napustili sjednicu već na samom početku. Na pitanje odakle novac za provedbu predloženih mjera, odgovorio je gradski pročelnik za financije Slavko Kojić. Kaže – sredstva su osigurana.

“Mi na dispoziciji imamo sada 150 milijuna kuna za rebalans proračuna, sigurno sa osnove poreza na dohodak i prireza, a ovdje nam treba 20-25 milijuna kuna. Što ja kažem gradonačelnik koji mi kaže Slavko možemo li mi u operaciju? Kažem mu da, novac ima, idi u operaciju”, rekao je Kojić.