PROSLAVA OLUJE U KNINU: Thompson će pjevati u Slunju – nije poznata cijena njegovog nastupa

thomson

Ove godine će se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije »Oluja« svečano obilježiti u Kninu u petak 4. i subotu 5. kolovoza.

Kako je i najavljeno sve će biti u organizaciji Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane RH i Ministarstva unutarnjih poslova, izvijestili su novinare članovi Organizacijskog odbora.
Osim sportskih susreta branitelja i dužnosnika te veterana Hajduka, Dinama, Osijeka i Rijeke,

U petak će biti održana sjednica hrvatske vlade, a na spomenik pobjede »Oluja 95« najviši dužnosnici države, županije, grada te branitelji u subotu će položiti vijence.

Na Kninskoj tvrđavi će se u 10 sati okupljenima obratiti predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i kći jednog branitelja koji je poginuo u Oluji.

U sklopu zračnog mimohoda rvi put će javnosti biti predstavljeni novi helikopteri KW OH-58, a nakon završetka programa na tvrđavi, bit će mimohod s kninske tvrđave do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, gdje će šibenski biskup mons Tomislav Rogić predvoditi misu za domovinu. Navečer će na glavnom trgu svirati Prljavo kazalište.

Thompson neće ove godine pjevati u Kninu, ali je i njegov koncert u Slunju dio službene proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomislav Medved. Jer, to Ministarstvo i u svim drugim gradovima, osim u Kninu, podržava organizaciju obilježavanja Dana pobjede. Na primjer, u Vukovaru i u Slavonskom Brodu.

No, kako piše Novi list, ministar Medved nije odgovorio na pitanje o cijeni Thompsonovog pjevanja. Kazao je da se pruža sva potrebna tehnička pomoć u vezi koncerta, u suradnji s gradovima i županijama, te kroz autobusne prijevoze te sve druge tehničke pomoći. Na pitanje hoće li se ići iz Knina na koncert u Slunj, odgovorio je da su svi pozvani u sve gradove u kojima su organizirane proslave.

Iz Thompsonova menadžmenta su od Ministarstva branitelja, doznaje Jutarnji list, na nedavnom sastanku tražili svotu od 500 tisuća kuna što je izazvalo val negodovanja.

Kako je to Ministarstvu bilo previše, navodno, je na kraju dogovoreno da oni Thompsonu plate između 200 i 300 tisuća kuna.

O svemu je za medije Marko Perković Thompson poručio:

“Neću biti na proslavi Oluje u Kninu jer nastupam u Slunju. Namjera mi je svake godine pjevati u drugom herojskom gradu, mjestu na braniku domovine…

Ova želja i plan oko odlaska u ostale naše hrvatske krajeve nije protiv Knina niti Čavoglava nego je jedan poziv i poruka svima da je Oluja iznad svake lokalne priče, politike, stranke, pojedinca i da je Oluja poruka i poziv hrvatskom narodu na sveopće zajedništvo i ponos, danas kakav je bio i u ono ponosno vrijeme”.

Komentiraj