PROŠIREN ZAKON O OBNOVI: Na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju

Vlada je Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije proširila i na Sisačko-moslavačku te Karlovačku županiju.

Izvor: Media servis

“S ovim Zakonom posebno uređujemo privremeno stambeno zbrinjavanje, mogućnost dobave i montaže privremenih, pokretnih i montažnih objekata. Također osiguravamo privremeni smještaj u neuseljene stambene jedinice, u državnom vlasništvu, kojima upravlja Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Obnova na području na kojem je proglašena katastrofa u određenim će se segmentima temeljiti na istim načelima kao i u Zakonu o obnovi Grada Zagreba”.

No kako se radi o ekonomski nerazvijenom kraju, ministar graditeljstva Darko Horvat je naglasio:

“Uzeta je u obzir činjenica da se radi o ekonomski slabijim jedinicama, koje se u velikoj mjeri proglašene i potpomognutim područjima, sukladno posebnom propisu, te su iz navedenog razloga, stanovnici tog područja izuzeti od sudjelovanja u finaciranju obnove. Stoga predlažemo Vladi usvajanje predmetnih izmjena i dopuna”.

Dodao je i da Fond za obnovu osnovan nakon zagrebačkog potresa proširuje područje djelovanja na ove dvije županije pogođene potresom 28. i 29. prosinca.

Komentiraj