PROSINEČKI NAKON MAROKA: Dali smo malo za kvalitetu koju posjedujemo

Hrvatska nogometna reprezentacija u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Katru odigrala je s Marokom bez pobjednika.

Izvor: Media servis

Velika su očekivanja bila od viceprvaka svijeta na startu Mundiala, a na kraju je navijač Hrvatske dobio prosječnu predstavu. Remi s Marokom bez golova možda je za neke čudno, ali afrička reprezentacija dobro nas je snimila i skoro pa eutanazirala naše glavne igrače. Što o igri Dalićevih izabranika za Media servis prokomentirao je legendarni Vatreni, Robert Prosinečki.

“Prve utakmice su uvijek najteže. Nije to bilo ono što smo očekivali. Imali smo posjed ali nismo bili opasni prema naprijed. U veznom redu, za kojeg mislimo da je najbolji, nisu bili ono čemu smo se nadali. Brozović nije bio pravi, kao ni Kovačić, nešto je pokušavao Modrić, ali sve je to bilo premalo da bi se dobio sasvim solidni Maroko. Sve je ovisilo o nama ali mi nismo bili dobri i dali smo malo za kvalitetu koju posjedujemo”, rekao je za MS vlasnik svjetske bronce iz Francuske.

Legendarni Žuti rekao je da nije iznenađen kvalitetom Marokanaca.”To su igrači Seville, Chelsea, Fiorentine i nije da je Maroko reprezentacija koja nema nikoga. Našeg Perišića Hakimi je totalno zaustavio. Imali smo stalnu inicijativu po lijevoj strani, jer kao to nam je bolja od one na desnoj i mislili smo da ćemo tu biti dominantniji. Hakimi i Ziyech odigrali su odličnu utakmicu i u obrani, ne samo u napadu”, rekao je Prosinečki.

Lijepa naša je na na dva sata preselila ispred TV ekrana. Gledalo se na poslu, u kafićima, kod kuće, u školama, Saboru, a negdje gdje su meteo prilike dozvoljavale, kao ispred pulske Arene i na splitskoj rivi, moglo se Vatrene pratiti i na otvorenom. Evo što je svima njima poručio Robert Prosinečki uoči nedjelje i Kanade, naše druge utakmice na SP.

“Ništa nije izgubljeno i bod je uvijek bod. Očekujemo da ćemo pobijediti Kanadu, za koju isto ne znamo kakvi će biti, a sigurno su dobro analizirani. Ako se to dogodi onda će se sve vratiti u normalu”, zaključio je Robert Prosinečki priču za Media servis o našoj prvoj utakmici na ovom Svjetskom nogometnom prvenstvu.