PROPAST HOSTELA: Ne posluje ih čak 64 posto – mnogi su na prodaju

Prema podatcima Hrvatske gospodarske komore od 357 registriranih hostela, samo 128 bilježi promet, pa ih čak 64 posto ne posluje.

Ovisni uglavnom o aviogostima i ograničeni najmanjom mogućnosti distance jer su im sobe višekrevetne, a sanitarni čvorovi zajednički, hosteli su najgore prošli u turističkoj sezoni koja je ionako daleko od lanjske. Zato se na oglasnicima nudi na desetke hostela na prodaju.

Hosteli su zlatno razdoblje doživjeli prije nekoliko godina i zato postoji stalna ponuda hostela na tržištu koja je sada i izraženija zbog općenitog pada u turizmu

“Teško je sad reći koliki je apsolutni broj hostela na tržištu, zato što se neki prodaju javno, neki se prodaju inkognito. U svakom slučaju, određeni broj postoji i nešto više nego što je to bilo ranije”, kazao je za RTL Borislav Vujović iz Opereta nekretnina.

Najviše ih se, osim u Zagrebu, prodaje u Splitu i Zadru. Vezani su uz specifičnu klijentelu, ali i zajedničke spavaonice sa zajedničkim sanitarnim čvorovima.

U krizama neki moraju prodavati, a nekima ne gori pred nogama, ali ipak napuštaju posao koji više nije toliko perspektivan.

Komentiraj