PRONAĐENA MRTVA NA KRKU: Veliki obrat – Ruskinja (47) nije ubijena

Jučer su mediji objavili kako je na Krku pronađeno tijelo 47-godišnje ruske državljanke iz Njemačke, te kako je ubijena.

Pisalo se da ju je ubio 46-godišnji partner, ali Index doznaje da je obdukcija pokazala kako nije riječ o ubojstvu.

Uzrok smrti je trovanje alkoholom, odnosno etanolom – preminula Ruskinja imala je 3.60 g/kg.

Pijan je bio i partner, za kojeg su susjedi sumnjali da ju je ubio – imao je 2,80 promila alkohola u krvi kada je priveden

Policija sada utvrđuje ima li elemenata kaznenog djela nepružanja pomoći.

Iz PU primorsko-goranske su priopćili:

“Policijski službenici Policijske postaje Krk, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Naime, jučer oko 19.45 sati policija je zaprimila dojavu te je postupala u gradu Krku gdje je u apartmanu, u vlasništvu njemačke državljanke, pronašla tijelo mrtve žene. Očevidom, kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika, utvrđeno je da je riječ o 47-godišnjoj njemačkoj državljanki.

Policijski službenici Policijske postaje Krk, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva.

U vezu s ovim nesretnim događajem dovodi se 46-godišnji njemački državljanin koji je sinoć uhićen i priveden u Policijsku postaju Krk i nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje poradi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja”, objavila je policija.