PRONAĐEN NESTALI AKTIVIST: Aleksej Orel nađen u Šišanu – u induciranoj je komi

Pronađen je aktivist Aleksej Orel za kojem se tragalo na području Pule.

Policija je izvijestila da je pronađen je na šumskom predjelu na području bivše vojarne Svetica u Šišanu.

Prevezen je u pulsku bolnicu.

Policija je jutros u 8 sati nastavila potragu za nestalim 47-godišnjakom u kojoj su, uz brojne policijske snage sudjelovali i predstavnici HGSS-a, dobrovoljnih vatrogasnih društava i skupina volontera.

Ubrzo nakon započinjanja pretrage terena, na šumskom predjelu na području bivše vojarne Svetica u Šišanu, muškarac je pronađen živ te je prevezen u pulsku bolnicu.

Policija nastavlja provoditi mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti nestanka osobe, stoji u priopćenju policije.

Zamjenik ravnateljice OB Pula Jurica Palaversić rekao je medijima kako je Orel životno ugrožen te da se nalazi u jedinici intenzivne njege.

“Aleksej Orel primljen je u bolnicu u teškom stanju te je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja i stanje mu je životno ugroženo, što zahtijeva stalni nadzor medicinskog osoblja”, rekao je Palaversić.

Iz Inicijative za Lungomare naknadno su objavili kako je Orel u jako teškom stanju.

“Aleksej je jako kritično, teška obostrana upala pluća, na ventilatoru je i u induciranoj komi”, naveli su.

HGSS je objavio detalje potrage za aktivistom Aleksejem Orelom u Istri.

“Srećom, potraga je završila uspješno – nestala osoba pronađena je živa na području Svetice u Šišanu. U koordiniranoj i hitnoj potrazi sudjelovali su vatrogasci Javna vatrogasna postrojba Pula, pripadnici policije, lokalni mještani i naša ekipa iz HGSS Stanica Istra.

Ovakve zajedničke akcije naglašavaju važnost suradnje među različitim službama i zajednicom u hitnim situacijama”, napisali iz HGSS-a na Facebooku.