PROMJENA VREMENA: Vraća se zima – za vikend snijeg i zahlađenje!

Umjereno je do pretežno oblačno u unutrašnjosti, lokalno ima i magle u Gorskom kotaru i Lici, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Maglovito je i na dijelu obale Jadrana, ima i niske naoblake, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana dok je prema jugu pretežno vedro. U nastavku dana bit će pretežno sunčano, oblačnije na sjevernom Jadranu, u gorskoj Hrvatskoj i na sjeveru Dalmacije. Zadržat će se iznadprosječno toplo, i do 18 stupnjeva, kaže u svojoj prognozi meteorologinja Tee Blažević s N1 televizije.

Srijeda će isto još biti uglavnom stabilna, suha, uglavnom oblačnija u gorskoj Hrvatskoj i na dijelu obale Jadrana. I dalje toplije od prosjeka.

Četvrtak posvuda promjenjiviji, nestabilniji, lokalno uz kišu, kako u unutrašnjosti tako i duž Jadrana.

U petak još vjetrovitije, jačat će južina, uz povremenu kišu.

Za vikend, već u subotu od jutarnjih sati postupno intenziviranje oborine, a onda prema večeri kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju.

Ipak, snijega će, kako sada stvari stoje, osobito tijekom noći na nedjelju i u nedjelju biti i u nižim predjelima. Temperature će lokalno pasti i za desetak stupnjeva. Duž Jadrana će zapuhati jaka i olujna bura.