PROMAŠAJ ŽIVOG ZIDA: Kazneno prijavili Miju Prgometa, ali je prijava odbačena

U svibnju prošle godine stranka Živi zid podnijela je kaznenu prijavu protiv petoro osoba osumnjičenih za izvlačenje novca iz HEP-a, o čemu smo objavili priopćenje.. Među osumnjičenima bio je i Mijo Prgomet protiv kojeg je kaznena prijava odbačena.

Donosimo obavijest o tome, koju nam je poslao Prgometov odvjetnik Tomislav Strniščak, koju objavljujemo u cijelosti:

Dana 8. svibnja 2020. godine na portalu totalinfo.hr objavljen je članak pod naslovom ‘Kaznena prijava Živog zida: Petoricu sumnjiče za izvlačenje novca iz HEP-a’ u kojem se navodi da je Živi zid predao 8. 5. 2020. Kaznenu prijavu protiv petero osoba osumnjičenih za izvlačenje novca iz HEŠ-a, među kojima je i Mijo Prgomet, brat predsjednika Skupštine Grada Zagreba Drage Prgometa. Predmetnom kaznenom prijavom gosp. Miji Prgometu stavljalo se na teret da je počinio kaznena djela zloušprabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz članka 246. Kaznenog zakona, prijevare u gospodarskom poslovanju iz članka 247. Kaznenog zakonazlouporabe u postupku javne nabave iz članka 254. Kaznenog zakona i zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. Kaznenog zakona. Nakon provedenog postupka od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu dana 10. studenog 2020. doneseno je rješenje broj: KP-DO-282/20 kojim se odbacuje predmetna kaznena prijava za sva gore navedena kaznena djela jer ne postoji osnovana sumnja da je počinio kaznena djela za koja je prijavljen, a niti neko drugo kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti.

S obzirom da nije točno da je gosp. Mijo Prgomet postupaos nakanom da pribavi sebi ili drugoj osobi protupravnu imovinsku korist, a niti s nakanom da trgovačkom društvu HEP-ODS d.o.o. prouzroči štetu, a u provedenom postupku nije utvrđena niti jedna jedina okolnost koja bi upućivala da je gosp. Mijo Prgomet počinio bilo koju radnju koja bi bila radnja izvršenja bilo kojeg od prijavljenih kaznenih djela, članak objavljen dana 8. svibnja 2020. Sadrži maliciozne I neistinite navode koji štete ugledu gosp. Mije Prgomeza. Stoga ovim putem zahtijevam objavljivanje ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan člankom 41. Zakona o medijima.

Napomena redakcije: U dijelu članka “Kaznena prijava Živog zida: Petoricu sumnjiče za izvlačenje novca iz HEP-a” objavili smo u interesu javnosti priopćenje političke stranke Živi zid, koja je podnijela kaznenu prijavu. U tekstu nema niti jedne redakcijske tvrdnje da je gosp. Mijo Prgomet bilo što nezakonito učinio, pa ovdje nije rijč o ispravku, jer se ne ispravlja niti jedan netočni navod, kojih što se redakcije tiče nije niti bilo. No, u interesu javnosti rado objavljujemo kako je kaznena prijava Živog zida protiv gosp. Mije Prgometa odbačena.

 

Komentiraj