PROJEKTILIMA GAĐAN KIJEV: Ruska vojska “poput oraha” uništava američko oružje – tvrdi Putin

Nakon nekog vremena iz Ukrajine stižu vijesti o eksplozijama u glavnom gradu. Borbe na istoku zemlje za to vrijeme ne prestaju s gubicima na obje strane.

Izvor: Media servis

Jedna je osoba ranjena u raketiranju četvrti u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

U gradu su jutros odjeknule dvije eksplozije, a zasad nema više detalja.

Iz grada Kramatorska na istoku Ukrajine također dolaze vijesti o ruskim projektilima koji su pogodili proizvodne pogone.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je u intervjuu da ruska vojska “poput oraha” uništava američko oružje koje se šalje Ukrajini.

Ukrajinski državni operater elektrane Energoatom je izvijestio kako je Rusija jutros lansirala krstareću raketu koja je letjela “kritično nisko” iznad južnoukrajinske nuklearne elektrane. Upozoravaju kako čak i mali fragment rakete može uzrokovati nuklearnu katastrofu.

Britanska obavještajna služba objavila je novi izvještaj u kojem navode kako su Ukrajinci izveli protunapad na Sjeverodoneck. Kontrola nad Sjeverodoneckom podijeljena je na pola između ukrajinskih i ruskih snaga, rekao je Serhij Gajdaj, guverner Luhanske regije.

Ukrajinska vojska tvrdi da je jučer oboren jedan zrakoplov i jedan ruski helikopter na području Donbasa.

Vlasti u Sjevernodonecku tvrde da su ruske snage odvele stanovnike iz dijelova grada koje su okupirale na teritorij pod svojom kontrolom.

To je praksa na koju često upozoravaju ukrajinske vlasti. Inače zaračene strane su jučer razmjenile tijela poginulih vojnika na području Zaporižja.

“Trenutno nema žrtava od posljedica raketnih udara na infrastrukturne objekte. Jedna žrtva je hospitalizirana. Službe i dalje djeluju na lokacijama pogođenim napadom”, oglasio se gradonačelnik Kijeva Kličko.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!