PROF. MARKOTIĆ O BIJEGU IZ SAMOIZOLACIJE: To je terorizam, kao da pucate u trgovačkom centru

Ravnateljica Klinike za infektivne bolest Dr. Fran Mihaljević, profesorica Alemka Markotić, poslala je vrlo oštru poruku svima onima koji su se ogriješili o samoizolaciju i neodgovorno napustili dom.

Gostujući na Novoj TV Markotić je podsjetila kako je šef Stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović najavio niz mjera koje će identificirati one koji krše samoizolaciju, a jedna od njih je suradnja ljekarna i MUP-a.

“Te osobe će biti prijavljene i sankcionirane”, kaže ona.

“Svi koji su zdravi i žele boraviti u svojim vikendicama i pridržavati se mjera, nije opasno, ako se ne držite toga i na najudaljenijem otoku može biti opasno”, kaže Markotić i ističe da bi svi trebali smanjiti kretanje.

O uvođenju strožih mjera, poput policijskog sata, Markotić kaže da će se sve mjere poduzimati prateći situaciju. Za one koji krše mjere samoizolacije ima jasnu poruku.

“Možda sam bila preblaga kad sam rekla da je to kao da pucate iz pištolja, sad ću biti oštrija, to je kao da u trgovačkom centru pucate iz puške, to je terorizam. U ovom slučaju bioterorizam”, kaže Markotić.