PRODANOVIĆ O SLUČAJU PLATAK: I slijepac vidi da je to pokušaj teške ozljede, ako ne i ubojstva

Hrvatska bruji već nekoliko dana o slučaju nasilja na Platku kada su trojica istreniranih boraca MMA-a napali troje ljudi, među kojima je bio i pripadnik HGSS-a.

Prije toga nasilnici su “driftali” po skijaškoj stazi. Istraga tučnjave nije gotova jer je Državno odvjetništvo u Rijeci zatražilo provođenje dodatnih izvida. Onda će odlučiti hoće li prijave ostati prekršajne ili će ipak biti kaznene.

Odvjetnik Čedo Prodanović prokomentirao je cijeli slučaj za RTL Danas. “To je eklatantan pokušaj teške tjelesne ozlijede ako ne i ubojstva i nasilničkog ponašanja. To i slijepac vidi osim onih tamo u Tužilaštvu”, rekao je Prodanović. Dodao je da je udarac nogom u glavu pokušaj teške tjelesne ozljede sto godina unazad i da nema ujednačenih kriterija, koordinacije.

“Ovo je očito raspad sustava, očito rade ljudi koji nemaju pojma”, kazao je.

“Jasno je da su tri čovjeka bili nasilnici koji su se tamo iživljavali s autom. Sada, tko je kako reagirao, zašto je reagirao, to ne znam. Ovaj dio koji se vidio na televiziji je pokušaj teške tjelesne ozlijede u najmanju ruku”, objasnio je odvjetnik i nadodao da nije bitno je li nastala povreda već što su oni tamo radili.