PRODANOVIĆ O SANADERU: Ustavna tužba jedini je način da se spasi od Remetinca

Podijelite članak

Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL, a njegov odvjetnik je rekao i koja mu je jedina šansa da se spasi od zatvorske kazne određene pravomoćnom presudom u slučaju Planinska.

Izvor: Media servis

Sanadera se u aferi INA-MOL tereti da je primio mito od 10 milijuna eura od Zsolta Hernadija kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i.

Njegov odvjetnik Čedo Prodanović na pitanje kako je zadovoljan današnjom raspravom odgovara:

“Puno vremena se gubi da bi se utvrdile činjenice koje mi relativno brže utvrđujemo. Ali onda se tu sve i utvrde. Nemam što biti zadovoljan, ovo je drugi način kako se to radi.”

U četvrtak se nastavlja suđenje. A kad je u pitanju prošlotjedna pravomoćna presuda na šest godina zatvora u slučaju Planinska, Prodanović je rekao da je ustavna tužba jedini način da se Sanader spasi Remetinca i da za taj korak čekaju presudu u pisanom obliku.

“Mislimo da ima dovoljno elemenata, unatoč svim pritiscima koji su se na Ustavni sud vršili nakon presude MOL, a i sada se vrše, da će imati snage da se odupre tom pritisku javnosti koji je kondicioniran. To se radi namjerno kako bi se stekla određena percepcija da je Hrvatska u stanju boriti se s kriminalom i nakon 10 godina dobiti pravomoćnu presudu”, rekao je Prodanović.

Ovaj put ne govori o političkom pritisku, a kako to javnost pritišće?

“Svi su sretni što je ovakva presuda, to vidite, a nitko ne zna činjenice o predmetu”, istaknuo je Prodanović.

Komentiraj