PROČELNIK GRADA ZAGREBA: Nisam oštetio ničiji automobil – evo i dokaza

Danas se na novinarskoj konferenciji pojavila optužba da je pročelnik Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost Andro Pavuna prije nekoliko tjedana oštetio nepropisno parkirani automobil gradskog zaposlenika na parkingu od Gradskog ureda za mjesnu samoupravu na način da je potrgao prednje i stražnje brisače te retrovizore.

Pročelnik Pavuna je danas oštro demantirao da je oštetio nečije vozilo, stoji u priopćenju:

“Dana 6. rujna sam na ograđenom parkingu Gradskog ureda za mjesnu samoupravu koji vodim kao pročelnik uočio automobil koji je bio parkiran ne samo na nepropisnom mjestu nego na način koji je potpuno blokirao prolaz pješaka koji su se jedino mogli provlačiti pored desne strane automobila kako bi izašli na ulicu.

Kao upozorenje da to vozač više ne radi na automobilu sam dignuo brisače u uspravan položaj kao što to inače rade građani te kako je i sam novinar koji je izrekao ove optužbe na novinskoj konferenciji sugerirao da je uobičajeno ponašanje. Nisam oštetio nijedan retrovizor i nijedan brisač, a da bi mogao imati dokaz za vozača kako je nepropisno parkirao fotografirao sam vozilo i tu fotografiju prilažem.

Na njoj se jasno vidi da niti brisači niti retrovizori nisu potrgani u tom trenutku, a da se s parkinga zbog rampe moglo izaći jedino s desne strane vozila. Kasnije sam saznao od vozača da tvrdi da mu je netko potpuno oštetio desni retrovizor o čemu nemam nikakvih saznanja iako treba reći da mi je vozač isto tako potvrdio da je taj retrovizor već bio oštećen i učvršćen ljepljivom trakom što se isto vidi iz priložene fotografije.”

Provjerili smo s gradskim zaposlenikom o čijem vozilu je riječ, i on je potvrdio da su navodi pročelnika Pavune istiniti.