PROBLEMI PIROTEHNIČARA: Tko je kome prijetio i zašto je odgođena pressica?

mine, pirotehničari

Konferencija za novinare Živog zida o problemima pirotehničara, najavljena za danas, je odgođena, kako je izvijestila ta stranka.

Razloge otkazivanja objavili su na svojoj Facebook stranici.

”Tjednima i mjesecima dobivamo pozive i poruke od pirotehničara da se založimo za njih. Nakon svih sastanaka i proučavanja njihove problematike, zakazali smo konferenciju za medije.

Trebala se održati u Saboru, da i oni napokon imaju priliku u najvišem domu reći što ih muči, progovoriti o silnoj korupciji u razminiravanju i nehumanim uvjetima rada u kojima zarađuju za kruh.

Sve se to dogovaralo tjednima.

Danas, sat i pol prije koneferencije za medije, njihov je predstavnik nazvao i pod psihološkim pritiskom otkazao sudjelovanje na konferenciji. Ostala trojica su, nakon poziva iz MUNGOS-a, pod pritiscima, prijetnjama i strahom od otkaza, također odustala od izlaska u javnost.

Draga gospodo, imali ste prilike iz Sabora govoriti o svim problemima, o potplaćenosti, o poginulim mrtvim kolegama, o prevarama i lažima, namještanjima i korupcijama. Imali ste priliku, kakvu vam dosad nitko nije pružio, izboriti se za bolje, za sebe, za obitelji poginulih kolega.

Sve dok strah upravlja vašim životima, neće biti bolje Hrvatske niti bolje budućnosti za sve nas.

A vi što prijetite ljudima koji izlažu svoje živote, nemojte misliti da ćemo stati na tome. Borba tek sad počinje, nazovite mene pa mi prijetite, bando kukavička”, napisali su na Facebooku.

Komentiraj