PROBLEM BORONGAJA: Nema novih lokacija za buvljake, ima tržnica gdje se trži – kaže Bandić

štandovi, borongaj

Nema novih lokacija za buvljake, poruka je Milana Bandića prodavačima s borongajske tržnice, koji su danas imali sastanak s Upravom Holdinga oko razmještanja njihovih štandova na druge postojeće lokacije u Gradu Zagrebu.

Na sastanku im je kao alternativa ponuđena tržnica na Trešnjevci. Oni su to odbili uz prijedlog da im se omogući prostor između avenije Gojka Šuška i Maksimirske ulice.

“Nema novih lokacija za buvljake. Ima tržnica na kojima se trži u Zagrebu i ljudi koji su tamo radili još uvijek tamo rade i zarađuju za svoj kruh. Bit će smješteni na najbližoj tržnici gdje stanuju,” rekao je zagrebački gradonačelnik.

Podsjetimo, prodavači s okretišta Borongaj prosvjeduju jer su po nalogu Grada razmješteni s dotične lokacije, jer će se tamo graditi sportski park Svetice.

“Od. 1.07. ide uređenje cijelog južnog parkirališta i sve se miče sa tim parkiralištem. Uklanja se restoran Domagoj, uređuje se cijelo parkiralište i taj dio grada će imati drugu sliku i viziju”, kaže Bandić.

Osim prodavača s borongajske tržnice, bune se i tete u vrtićima. Za danas su najavile štrajk. Bandiću je žao što se to događa, no smatra da je više u pitanju PR sindikalista.

“Mlada sindikalna aktivistica gospođa Žilić koja broji 50-ak članova od ukupno 3.500 koliko ima malo bilda svoje članstvo i podiže PR oko toga svega. Ja je pozivam nakon prosvjeda da sjednemo

zajedno s drugim sindikalnim središnjicima i da vidimo što ih muči i riješimo problem. Imamo najbolje uvjete u RH. Da uvjeti mogu biti bolji – mogu. Idemo sjesti za stol, partnerski, ali bez prosvjeda,” kaže Bandić.