PRIZNAO UBOJSTVO MAJKE I OCA: Šunjerga (19) mogao bi dobiti pet, ali i petnaest godina

Foto: Facebook
Foto: Facebook

 Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike, koji je zgrozio javnost, jer ga se sumnjiči da je u subotu okrutno ubio najprije majku, a potom i oca, dobio je odvjetnika po službenoj dužnosti.

Frano Baica, odvjetnik, rekao je kako je pričao sa svojim klijentom koji mu djeluje kao “sasvim pristojan i normalan mladić”.

Prema riječima Baice, mladić je došao danas pred DORH gdje je priznao ubojstvo i ispričao što se dogodilo.

Očekuje privođenje pred istražnog suca koji će mu, očekuje odvjetnik, odrediti istražni pritvor.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Šunjerga spada u mlađe punoljetnike pa je zaštićen pravima na tajnost sudskog procesa.

S obzirom da je u vrijeme počinjenja ubojstva imao više od 18, a manje od 21 godinu, za počinjena djela može dobiti do 10 godina maloljetničkog zatvora.

Proces suđenja mogao bi potrajati pa bi Tin u pritvoru mogao napuniti 21 godinu, a samim tim bi kazna mogla dosegnuti i 15 godina maloljetničkog zatvora.

“Od strane suda, imenovan sam danas po službenoj dužnosti branjenikom tog mladića, a kao što znate, istraga je tajna, pogotovo iz razloga što se vodi prema mlađem punoljetniku, mladiću koji je tek prije par mjeseci napunio 19 godina. On je danas bio na ispitivanju kod državnog odvjetnika, što predstavlja prvu radnju u postupku, i tamo je davao aktivnu obranu te iznosio sve što se dogodilo. Meni je osobno djelovao kao normalan momak koji je u svojoj obrani iskazao određeni stav o onome što se dogodilo, a detalje ne mogu iznositi iz već spomenutih razloga”, kazao je odvjetnik Baica za Šibenik.in.

Odvjetnik Baica je poznat široj javnosti jer brani Tomislava Horvatinčića u poznatom slučaju pomorske nesreće kod Primoštena, u kojoj je život izgubio talijanski bračni par.