PRIZEMLJILA PUTINA: Pogledajte što mu je odgovorila autorica Harryja Pottera

Ruski predsjednik Vladimir Putin kao da ne vidi što radi pa je optužio je Zapad za pokušaj “otkazivanja” Rusije.

Kao argument spomenuo je primjer J. K. Rowling, autorice serijala Harryja Pottera, kako bi dokazao da na Zapadu postoji kultura otkazivanja.

Rekao je da je J. K. Rowling otkazana “samo zato što nije udovoljila zahtjevima rodnih prava”. Podsjetimo, Rowling je, naime, zbog svojih stavova optuživana za transfobiju, na što se ona i javno osvrnula.

“Ako spol nije stvaran, ne postoji istospolna privlačnost. Ako spol nije stvaran, proživljena stvarnost svih žena je izbrisana. Poznajem i volim trans osobe, ali brisanje koncepta spola uklanja mogućnost smislene rasprave o njihovim životima. Govoriti istinu ne znači mrziti”, napisala je na Twitteru.

Ubrzo je stigao i odgovor poznate autorice: “Možda nije najbolje da zapadnu kulturu kritiziraju ljudi koji trenutačno ubijaju civile zbog opiranja, ili zatvaraju i truju svoje kritičare.”

Osim spominjanja slučaja autorice Harryja Pottera, Putin je rekao da se u Hollywoodu izbjegava snimati filmove u kojima se govori o doprinosu Crvene armije u pobjedi u Drugom svjetskom ratu, a kulturu otkazivanja usporedio je s nacističkim spaljivanjem knjiga.

“Nemoguće je tako nešto zamisliti u našoj državi i mi smo se protiv toga osigurali pomoću naše kulture”, rekao je Putin, izvijestio je Sky News.

Također je dodao da se na Zapadu pokušava ukinuti sve što ima ikakve veze s Rusijom.

“To je neodvojivo od naše domovine, od Rusije, gdje nema mjesta etničkoj netoleranciji, gdje stoljećima zajedno žive razne etničke skupine”, rekao je ruski predsjednik, kako prenosi Dnevnik.hr.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!