PRIŠLIĆ IZ GLASA PODUZETNIKA: Ne budu li mjere Vlade adekvatne idemo na veliki prosvjed

“Ukoliko mjere koje Vlada donese ne budu adekvatne i od rezultata za poduzetnike, mi ćemo napraviti veliki prosvjed. Krajem devetog, početkom desetog mjeseca očekujte veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu”, rekla je gostujući na N1 televiziji Branka Prišlić iz udruge Glas poduzetnika.

“Nadali smo se da će biti malo brža reakcija premijera. Doći će mjere kroz nekoliko tjedana i iskreno se nadamo i pozivamo premijera Plenkovića i ministra Filipovića da nas pozovu na sastanak, da iznesemo prijedloge, mišljenja i iskustva naših poduzetnika s računima za struju i plin jer će jesen i zima biti poprilično neizvjesne pa se treba brzo reagirati”, rekla je Prišlić.

Iz udruge smatraju da su jedan od bitnih dionika jer predstavljaju veliki broj poduzetnika. “Naročito mikro, malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. To su oni ljudi koji pune proračun i koji zapošljavaju, stoga smatramo da zaslužujemo biti za stolom i da nas se treba saslušati”, rekla je Prišlić.

Poduzetnicima, dodala je, treba pomoć jer im pristižu ogromni računi za struju i plin. “Mnogi članovi nas kontaktiraju i kažu da ne znaju hoće li morati otpuštati ljude i staviti ključ u bravu jer ne mogu izdržati visoke račune za struju, plin i visoke namete koje trebaju plaćati i smatramo da se treba puno toga promijeniti”, rekla je.

Predlažu smanjenje cijena struje za poduzetnike, odnosno da se ona približi kategoriji cijene za kućanstva. “Kao što smo početkom ljeta naglašavali, poduzetnici plaćaju triput više, a predlažemo da se ta cijena struje za poduzetnike smanji, odnosno približi kategoriji za kućanstva”, rekla je Prišlić.

Spomenula je i prosvjede, ne urode li njihovi zahtjevi plodom. “Ukoliko mjere koje Vlada donese ne budu adekvatne i od rezultata za poduzetnike, mi ćemo napraviti veliki prosvjed. Krajem devetog, početkom desetog mjeseca očekujte veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu”, rekla je Prišlić.