PRISJELA IM USTAŠKA PJESMA: Sud u Osijeku im odredio kazne – slijede nova privođenja

Na Prekršajni sud u Osijeku, u pratnji policije, privedeno je u ponedjeljak preostalih osam od ukupno 12 uhićenih navijača.

Ispitani su i izrečene su im nepravomoćne kazne zatvora i zabrane odlaska na utakmice, neki su djelo priznali, drugi su opovrgavali da su na utakmici Hrvatske i Turske pjevali ustaške pjesme.

Sud raspolaže fotografijama i snimkama nadzornih kamera. Jednom osumnjičenom prekršaj nije dokazan, pa će se sud o njemu izjasniti nakon vještačenja. U jednom slučaju, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, dogodila se zamjena identiteta. Tijekom dana se očekuju i nova uhićenja.

“Neki su dobili uvjetne kazne, a neki su dobili 30 dana bezuvjetno. Svi su pušteni na slobodu i nezadovoljne strane imaju pravo žalbe. Jedino za našeg branjenika nije stvar završena, provest će se neka vještačenja i svašta nešto, ali to je već stvar postupka”, rekao je odvejtnik Dražen Srb.

U nedjelju je bilo ispitano četvero navijača, a dobili su nepravomoćne presude, rekla je Vanda Horvat, glasnogovornica Općinskog suda u Osijeku.

Od nedjelje ujutro na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije uhićeno je 12 navijača zbog incidenta na kvalifikacijskoj utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske, odigranoj 12. listopada u Osijeku.