PRIOPĆENJE ŠKOLE: Pernar nanio štetu školi i odgajatelju – izvješćujemo MUP i pravobraniteljicu

Podijelite članak

ivan pernar

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar jučer je bio i s učenicima škole u Maruševcu, a potom je opisao incident koji je imao, kako tvrdi, s Robertom Rakamarićem, odgojiteljem Srednje škole u Maruševcu.

Na istup Ivana Pernara i pisanje medija reagirali su priopćenjem iz škole, koje objavljujemo u cijelosti:

“U ponedjeljak, 14. ožujka 2017. nakon nastave, oko 16.30 sati, ravnateljica je primila obavijest da je na školskom imanju viđen zastupnik g. Ivan Pernar. Kako se nije najavio njegov posjet, a ravnateljica je otišla upravo iz škole, upozorila je dežurne odgajatelje Maju Car i Roberta Rakamarića o dojavi te ih zamolila da obrate pažnju na sigurnost učenika i na dežurstvo na ulaznim vratima.

Bio je kraj nastavnog dana, učenici su izlazili iz škole a neki šetali ispred škole. G. Pernar je okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole koji je dio školskog imanja, razgovarao s njima i počeo se slikati svojim mobitelom zajedno s učenicima. Kako se radi o većini maloljetnih učenika, i usto bez odobrenja Škole i roditelja, naš je odgajatelj upozorio g. Pernara da to ne čini. Kad je g. Pernar – oglušujući se na zahtjev odgajatelja – uključio izravni fb-prijenos, odgajatelj je ispružio ruku prema mobitelu što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštititi učenike od kamere mobitela, ali ga nije ni dodirnuo a kamoli fizički napao ili otimao mobitel.

Odgajatelj je nakon toga pozvao učenike da uđu u prostorije škole i učeničkog doma, što su neki učinili a neki ne. Nakon toga, ne znajući što se dogodilo, stigla je i ravnateljica koja je prišla g. Pernaru, pozdravila ga i rekla da je kao osoba dobro došao, ali kao saborski zastupnik i političar trebao se najaviti. G. Pernar je rekao da ju je pokušao naći, ali nije u tome uspio. Rekao je da žuri i da će uskoro otići. Sve je završilo mirno.

Nakon tog događaja na fb-statusu g. Pernara pojavile su se netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću, da je svećenik, da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika, da je „psihijatrijski slučaj“, što su mediji prenijeli te je tako nanesena šteta kako našem odgajatelju tako i cijeloj školi. Naša škola nije nasilna niti naši zaposlenici. Ipak, imamo pravo držati učenike podalje od politike i političkih utjecaja.

Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja. O događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP.

Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i g. Pernar shvatiti da postoje legitimni i pozitivniji pristupi u odnosima s ustanovama i drugim osobama te da neće neistinito blatiti osobe kao što je to učinio s našim odgajateljem”, stoji u priopćenju iz škole.

O TOME SMO PISALI:

INCIDENT U MARUŠEVCU: Zastupnika Pernara pred školom napao svećenik – pokušao mu oteti mobitel – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj