PRIOPĆENJE S PANTOVČAKA: Predsjednica Grabar Kitarović nije za smjenu ministra Barišića

Podijelite članak

Kolinda Grabar Kitarović

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, bio je rekao da se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, s kojom se sastao, navodno složila da oni koji su opterećeni plagiranjem ne mogu nastaviti reformu, a o Barišićevoj ostavci nisu izravno razgovarali, stiže reakcija s Pantovčaka.

“Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, i o tome nije razgovarala s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem.

Poznato je da se predsjednica od početka mandata zauzima za reformu hrvatskog obrazovnog sustava.

U tom smislu pozdravlja poteze nove vlade, koji osiguravaju nastavak i provedbu kurikularne reforme”, poručuju iz Ureda predsjednice, a prenosi HRT.

Podsjećamo što je jučer, u srijedu, rekao Bernardić:

”Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić. Pa kako će čovjek pod ovakvim teretom provesti reformu, a ona je nužna. Mi smo razgovarali o budućnosti reforme obrazovanja”.

Komentiraj