PRINC SKORO IZGUBIO GLAVU: Talibani raketom gađali britanskog princa Harryja

Podijelite članak

princ harry

Nova knjiga u kojoj se nalaze ispovjesti više od 40 gardista koji su se borili protiv talibana u Afganistanu govori o tome kako je tamo umalo poginuo britanski princ Harry.

Talibanska raketa pogodila je vojni logor britanske vojske u kojem je bio i princ Harry. Princ je imao vrlo odgovoran i nimalo lak posao kao vojnik zračne kontrole u južnoj pokrajini Afganistana koja se zove Helmand.

O napadu u kojem je mogao stradati princ Harry pričao je narednik Tom Pal u knjizi pod imenom „Hladnokrvna straža, 10 godina u Afganistanu, priče stražara“:

„Sjećam se jednog popodneva sjedeo sam i razgovarao s kapetanom Russellom i princom Harryijem kada je logor pogodila kineska raketa od 107 milimetara… Sve je letjelo uokolo…Bili smo napadnuti i samo smo pogledali jedni druge a kapetan Russell je rekao da je bolje da stavimo zaštitni oklop i kacige. Malo prekasno, ali smo to učinil.“

Sve se dogodilo nedaleko fronte. Tom Pal je pričao kako nije očekivao princa Harryja tako blizu ratne zone i nadomak talibana.

„Vidio sam ga na obuci s nepalskom vojskom, ali nisam mislio da će biti ovdje i raditi prilično opasan i osjetljiv posao kao zračni kontrolor“, rekao je narednik Pal.

Podsjetimo kako je princ Harry tada imao 23 godine. Iz Afganistana su ga povukli 2008. godine, nakon što je u javnost dospjela vijest o njegovoj tajnoj regrutaciji i misiji. (b. t.)

Komentiraj