PRIJEVARA S KRIPTOVALUTAMA: Nakon uhićenja u Rijeci – mogu li i kako ulagači do milijuna?!

Nakon što su uhićeni riječki kriptoprevaranti Luka Burazer i Eugen Travalja, koje se sumnjiči da su prevarili brojne ulagače, a zbog kojih je nastala materijalna šteta najmanje 18 i pol milijuna eura, ipak postoji nekoliko načina na koji investitori mogu dobiti svoj novac natrag.

“Jedan je nasreću to što je policija pronašla u pretresu stanova i poslovnih prostora dosta USB stikova, elektroničke sefove koji nisu stalno na mreži, sefovi za kriptovalute koji se tek povremeno uključuju na mrežu.

Nadaju se, kada ih budu uspjeli otvoriti, da bi nešto kriptovaluta još moglo biti na njima i da bi se dio vjerovnika mogao tako namiritim javio je Dnevnik Nove TV.

Drugi dio bi se mogao namiriti kada prođe kompletan sudski proces tako što će tužiti osumnjičenike i onda iz njihove imovine se probati namiriti što je mala vjerojatnost jer vjerojatno niti nemaju puno imovine na svoje ime.

Za sada sve nade polažu u USB stikove i elektroničke sefove gdje bi moglo biti dosta kriptovaluta i gdje bi se mogli namiriti, ali valja naglasiti tek nakon završetka kazenoga postupka.