PRIJETNJA STIGLA IZ INOZEMSTVA: Plenkoviću i Vladi prijetio muškarac – traje istraga

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da provode kriminalističko istraživanje “s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identificiranja osobe” koja je uputila prijetnje premijeru i ministrima, a zbog čega je policija bila u Banskim dvorima.

U priopćenju navode da je policijska uprava zagrebačka u petak u jutarnjim satima “zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje prema predsjedniku i članovima Vlade RH”.

S obzirom na zaprimljenu dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih prijetnji, na Markov trg su upućene i raspoređene dodatne policijske snage.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identificiranja osobe koja je uputila prijetnje, stoji u priopćenju.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić ranije je potvrdio da je policija u petak došla u sjedište hrvatske vlade zbog prijetnji ubojstvom premijera i članova vlade.

“Počinitelj još nije pronađen i to neće biti lako. Riječ je muškarcu koji je poziv uputilo iz inozemstva,a to otežava rad policiji. Premijer i članovi Vlade danas su normalno odradili sva događanja, premijer je bio u Dubrovniku, a potom je otišao u Obrovac. Današnji dan završava u Zadru.

Što se tiče osiguranja, barem onog vidljivog, neće se pojačavati, kako premijeru, tako ni drugim članovima Vlade. Kad se istraži i ako se uspije otkriti pozadina, eventualno će se ići i s pojačanjem osiguranja”. javio je RTL Danas.

Podsjećamo, ograda i kućica su na Markovom trgu od 2020. od slučaja Danijela Bezuka koji je tada pucao po zgradi Vlade. Otada nitko nema pristup Markovom trgu, osim onih s posebnom dozvolom i onih koji su se ranije najavili.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!