PRIJETIO LIJEČNICI: U Orahovici uhićen muškarac (52) – prijavila MUP-u njegovo stanje

Podijelite članak

Zbog prijetnji svojoj liječnici opće prakse iz orahovičkog Doma zdravlja, u Orahovici je priveden 52-godišnjak, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava virovitičko-podravska.

Policijsku postaju Orahovica liječnica je obavijestila kako joj je 52-godišnji pacijent za vrijeme njezine odsutnosti u zdravstvenoj ordinaciji, izrekao riječi prijetnje.

Učinio je to nakon što je liječnica proslijedila obavijest policiji o promjeni zdravstvenog stanja toga pacijenta.

Nakon provedenog obavijesnog razgovora s liječnicom Doma zdravlja Orahovica, 52-godišnjak je uhićen i trenutno se u policijskoj postaji nad njim provodi kriminalističko istraživanje, naveli su iz PU virovitičko-podravske.

Liječnica je izjavila za Index kako je samo ispunila zakonsku obvezu i prijavila promjene zdravstvenog stanja svog pacijenta policiji.

Zbog toga je došao ljut u ordinaciju i preko liječnika koji ju je mijenjao i medicinske sestre poručio da je bolje da je nema ako on izgubi vozačku.

Podsjetimo, zbog toga što su MUP i sud utvrdili da jedna liječnica opće prakse nije prijavila promjene zdravstvenog stanja pacijenta koji je uzrokovao nesreću na naplatnoj postaji sv. Helena, ta je liječnica kažnjena s 5000 kuna.

Potom je otvorena rasprava što točno zakon propisuje, koje bi promjene liječnici trebali prijavljivati i kolika je njihova odgovornost ako njihovi pacijenti skrive prometnu nesreću ili naprave prometni prekršaj.

Komentiraj