PRIJAVLJEN ZA DVA POKUŠAJA UBOJSTVA: Policija objavila detalje – teško ozlijeđeni HGSS-ovac se budi

U ponedjeljak navečer, član HGSS-a bio je meta napada vatrenim oružjem. Napad se dogodio oko 19:30, a HGSS-ovac je zadobio tri prostrijelne rane.

Trenutno se oporavlja u bolnici, dok je osumnjičeni napadač priveden. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca iz Kaštela zbog pokušaja ubojstva dvije osobe.

Napad se dogodio u Kaštel Štafiliću. Osumnjičeni je 46-godišnjeg člana HGSS-a propucao tri puta, a zatim je sjekirom napao drugog muškarca. Napadnuti HGSS-ovac trenutno se bori za život.

Branimir Jukić, pročelnik splitskog HGSS-a, govorio je za Dnevnik Nove TV o napadu na svog kolegu. Izjavio je da je njegov kolega Kruno teško ranjen na svom kućnom pragu. Kruno je operiran i njegove vitalne funkcije su stabilne, ali je još uvijek u životnoj opasnosti. Jukić je izrazio nadu da će Kruno biti dobro i da su svi uz njega i njegovu obitelj.

Jukić je također rekao da je Kruno taj dan bio na dežurstvu na planinarskom pohodu na Kozjak i da je napadnut prilikom povratka kući. Kruno je planirao provesti ostatak blagdana sa svojom obitelji, ali je napadnut na svom kućnom pragu. Jukić je izrazio šok i uznemirenost zbog napada.

Jukić je izjavio da Kruno nikada nije spominjao probleme sa susjedima. Kruno je opisan kao miroljubiv čovjek koji nije imao konflikte. Ovaj slučaj je sve iznenadio.

Napadnuti HGSS-ovac je operiran i sada je stabilno. Jukić je zahvalio liječnicima i policiji koji su cijelo vrijeme bili uz Kruna. Posebno je zahvalio liječnicima koji su dali sve od sebe. Jukić je izrazio nadu da će Kruno biti dobro, da će se vratiti svojoj obitelji i da će se vratiti u stanicu zdrav.

Iza podneva obavljen je pretres kuće napadača. Tijekom pretresa kuće pronađeno je pet bombi, oko 130 metaka i puška. Tijekom pretresa kuće bilo je mnogo policije, a okupili su se i brojni susjedi koji su napadaču vikali: “Odlazi!”.