PRIJAVILI RAVNATELJICU: Učinili su to radnici KB Sveti Duh – prijavili i njezinog odvjetnika

Nema mira u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Nakon niza kaznenih prijava koje su radnici bolnice podnijeli USKOK-u protiv ravnateljice Ane-Marije Šimundić, tvrde da je angažirala odvjetnika Denisa Dugača za pravno mišljenje o osnovanosti tih optužbi, ali na trošak bolnice.

Izvor: Media servis

Stoga su 22. siječnja podnijeli novu prijavu protiv Šimundić, a ovog puta i protiv odvjetnika Dugača.

Radnici mjesecima šalju prijave USKOK-u, Ministarstvu zdravstva, HZZO-u, Gradu Zagrebu i FINA-i zbog raznih afera bilo da se radi o financijskom poslovanju, funkcioniranju bolničkog sustava, nemogućnosti obavljanja nekih pretraga pa i navodnim nepravilnostima oko imenovanja.

Kada je u pitanju recentni događaj angažiranje odvjetnika, navode da nije bilo osnove u ime i na teret bolnice naručiti izradu pravnog mišljenja u kojem je odvjetnik naveo da su ranije prijave neutemeljene.

Stoga su ravnateljicu Šimundić prijavili USKOK-u za počinjenje kaznenog djela protiv gospodarstva – zlouporabom položaja i ovlasti, a odvjetnika Dugača za isto kazneno djelo u pomaganju.

Kako opisuju, Ana-Maria Šimundić i Denis Dugač prvotno su dogovorili isplatu za pravno mišljenje s računa KB Sveti Duh, no potom su se odlučili za opciju da odvjetnik neće obračunati navedenu uslugu, nego da će se namiriti kroz druge isporučene i obračunate usluge bolnici.