PRIJAVA PROTIV ĐUZELA: HDZ-ov gradonačelnik osumnjičen da je lažni invalid – on je sve opovrgao

Podijelite članak

ante đuzel

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu i Vojnom policijom dovršili su kriminalističko istraživanje nad Antom Đuzelom, 53-godišnjim gradonačelnikom Imotskoga.

Sumnjiči ga se da je u postupku ishođenja svojstva hrvatskog vojnog invalida priložio krivotvorene liječničke nalaze na temelju kojih mu je priznato svojstvo 20 postotnog HRVI-a, te je od 2000. godine do danas ostvario imovinsku korist od oko 97 tisuća kuna, oko 500 kuna mjesečno, piše Slobodna Dalmacija.

Navodi se kako protiv njega slijedi podnošenje posebnog izvješća u svezi kaznenih djela prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave nadležnom državnom odvjetništvu.

Ante Đuzel se ljubazno javio na mobitel i rekao da on uistinu je invalid, ali ne lažni.

‘Ranjen sam od gelera u desnu nogu kao pripadnik saniteta 115. brigade i to 7. listopada 1992. u selu Čvaljina na Južnom bojištu. Svjedoci mog ranjavanja su i danas živi jer su u tom trenutku na mjestu mog ranjavanja našli bojovnici iz Zagvozda, članovi saniteta i izviđači 115. brigade. Ja nemam što kriti jer ja u istinu jesam invalid, a i danas osjećam poteškoće s tom nogom. Ali ja nisam kriv što moj zapovjednik saniteta dr. Željko Puljiz tada nije potpisao moje ranjavanje jer je tada i on sam bio ranjen. Osim njega i mene tom prigodom je bilo ranjeno i još četvoro-petoro mojih kolega iz našeg saniteta. To što nije prijavljeno moje ranjavanje nije sramota moja, nego zapovjednitšva 156. brigade. Tadašnji zapovjednik brigade bio je general Damir Krstičević koji je, hvala Bogu, i danas živ i zdrav, pa se i on, a i svi nabrojani ljudi, mogu pitati za moje ranjavanje. Od ljudi iz moje brigade očekujem da sazovu tiskovnu konferenciju gdje će se otvoreno izjasniti o svemu ovome što ja govorim. Da se htjelo, mogli su to iz policije i ranije napraviti i sve provjeriti, a ne da me se prijavljuje ni krivog ni dužnog’, rekao je Đuzel za Slobodnu Dalmaciju .

Komentiraj