PRIHVAĆENA ŽALBA NA PRESUDU: Tužiteljstvo smatra da je Šimunić preblago kažnjen

josip šimunić

Visoki upravni sud prihvatio je žalbu državnog odvjetništva na presudu bivšem nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću.

Tužiteljstvo smatra da je Šimunić preblago kažnjen zbog skandiranja ustaškog pozdrava u studenome 2013. na stadionu u Maksimiru, prenosi Media servis.

Prije četiri mjeseca određena mu je zbog toga kazna od 5.000 kuna zbog kršenja odredbe Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Žalbu je podnio i Šimunić, zbog “bitnih povreda prekršajnog postupka, povrede odredaba materijalnog prekršajnog prava i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja”. No, Visoki prekršajni sud odbacio ju je kao neosnovanu.

Tužiteljstvo u priopćenju u kojem izravno ne otkriva Šimunićev identitet detaljno opisuje njegovo sporno ponašanje. Tako navode da je “optuženik proglašen krivim da je 19. studenog 2013. oko 22,15 sati u Zagrebu, na stadionu Maksimir; nakon službenog završetka utakmice nogometnih reprezentacija a za vrijeme dok su se na stadionu još uvijek nalazili navijači; uzeo mikrofon i izašao na središnji dio travnjaka te se okrenuo prema gledateljima i uzviknuo ‘Za dom‘, na što su gledatelji odzdravili ‘Spremni‘.

Zbog istog incidenta FIFA je Šimunića kaznila s 30.000 franaka i zabranom igranja u 10 reprezentativnih utakmica.