PRIČA PREŽIVJELOG NOGOMETAŠA: I ja sam uhvatio za volan, pokušao sam nešto, ali bilo je kasno

Žiga Lipušček, nogometaš

Još se uvijek ne znaju pravi razlozi teške nesreće u kojoj su poginuli nogometaši Maribora Zoran Baljak (21) i Damjan Marjanović (20), koji je vozio, kaže Branko Pivljaković iz mariborske policije.

Podsjećamo kako je u toj nesreći teško ozlijeđen golman Ljubomir Moravac (19), kojem su liječnici morali amputirati ruku i nogu, a i dalje je u kritičnom stanju.

Njihov prijatelj i suigrač Žiga Lipušček (19), koji je srećom preživio stravičnu nesreću, nakon silnoga šoka, progovorio je za javnost.

Kaže kako je kao suvozač pokušao ispraviti volan, ali da mu to u tim sekundama strave nije uspjelo, pa su udarili u semafor.

“Damjan je vozio, a ja sam bio pokraj njega na mjestu suvozača”, kaže Lipušček. “Kada smo se uključivali na autocestu i ja sam pogledao lijevo i desno i sve je bilo prohodno.

U jednom trenutku Damjan je izgubio kontrolu nad automobilom i krenuo na lijevu stranu, a onda je naglo okrenuo u desno.

Kroz glavu mi je prolazilo svašta… Sudar je bio neizbježan. Uhvatio sam i ja za volan kako bih usjmerio automobil na drugu stranu… Ali, bilo je kasno, jezivo…”

Podsjećamo kako se nesreća dogodila kada su se mladi igrači vraćali s treninga.

Još se uvijek ne zna uzrok nesreće, ali se govori i o prevelikoj brzini, jer su tragovi kočenja dugi čak 71 metar.

O samom događaju možete pročitati OVDJE.