PRIČA IZ BOLNICE: Nisam znao da skrbim o Mladenu Kušecu, a on mi na knjizi napisao posvetu

Skrbio je u posljednjim danima o pokojnom Mladenu Kušecu, a sada je liječnik Josip Stević na društvenoj mreži opisao susret s njim i kako mu je Kušec drhtavom rukom napisao posvetu na knjigama.

Na Facebooku liječnik Josip Stević piše:

“Neki dan mi je pacijent bio poznati hrvatski književnik Mladen Kušec. Onemoćao od starosti i bolesti, nisam ni skužio o kome skrbim, ali sam naravno bio pristupačan i ljubazan (kao i sa svima neovisno jesam li na poslu – jer to je najmanje što čovječanstvu možemo dati), i tek kad sam vidio ime i prezime zazvonilo mi je.

Pitao me je moje ime. Sat vremena nakon što je otišao kući, na hitnu je došla nepoznata ženska osoba i potražila me. Bila je to njegova kćer, koja mi je donijela njegovu knjigu, s posvetom netom napisanom od zuba vremena drhtavom rukom, pa nije bas sve prepoznatljivo, al’ baš zato ima posebnu čar dočarane prolaznosti.

Sinoć sam došao na posao u noćnu, i već kao obrađen pacijent, čekao je sanitetski prijevoz kući. Obradovali smo se kada smo se vidjeli, i zamolio me da ga okrenem na bok. Rekao sam mu da sam pročitao knjigu i da je prekrasna i da riječi pjesama u njoj, totalno pašu uz neke moje fotografije i da ću se poslužiti njima. Bilo mu je drago i nasmijao se. A danas je umro”.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *