PRESUDA ZBOG NESREĆE: Tony Cetinski nije kriv za smrt pješaka u Rovinju

Podijelite članak

Naš popularni pjevač Tony Cetinski danas je nepravomoćno oslobođen krivnje na Općinskom sudu u Pazinu zbog prometne nesreće iz studenoga 2017. godine u Rovinju, u Pustoj ulici, kada je poginuo pješak Ibrahim Kevljanin.

Odluku o oslobađajućoj presudi je pročitala sutkinja Tanja Prenc Kanis.

Inače optužnica je teretila Cetinskog da je 3. studenoga 2017. iz nehaja izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt Ibrahima Kevljanina.

Podsjetimo, muškarac je u teškom pijanom stanju od 3,46 promila na leđima ležao na kolniku Puste ulice, kada je Cetinski Mercedesa prešao preko njega.

Kako piše Glas Istre, u optužnici je navedeno da je za upravljačem sjedio u zavaljenom položaju, što je Cetinski u svom iznošenju obrane pobio i izjavio da mu je pozicija sjedala memorirana od kada vozi to vozilo.

Cetinski se osvrnuo i na iznošenje tužiteljstva kako je u par godina skupio dva prometna prekršaja Rekao je da godišnje odvozi oko 100 tisuća kilometara, pa da to i nije tako strašno uzimajući u obzir koliko vremena provodi u automobilu.

U javnosti i na sudu Cetinski je izjavio da mu je žao što je do te nesreće došlo, no nije mogao utjecati na razvoj situacije zbog nepreglednosti ulice i činjenice da uopće nije vidio da čovjek leži na cesti.

Komentiraj