PRESUDA ZA OKRUTNO UBOJSTVO: David Komšić dobio 30 godina

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Sutkinja Sanja Mazalin objavila je presudu Davidu Komšiću, koji je 22. veljače prošle godine u Zagrebu na okrutan način sa čak 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan.

Komšiću je izrečena kazna od 30 godina zatvora, a sutkinja je među ostalim rekla: “Kriv je za ubojstvo Kristine Krupljan u nakani da je usmrti nakon izlaska s nožem joj je zadao 73 ubodne rane i 15 reznih rana”.

Nakon što je sutkinja Mazalin izrekla presudu, u sudnici je počeo galamiti Komšićev otac Ivo: “Sudite dijete, jer je došlo iz Bosne!”.

Pravosudni policajci potom su ga izveli iz sudnice.

“Jedva sam dočekala presudu i zadovoljna sam presudom. Znam da će se oni žaliti, ali da je dobio manje od 30 godina i ja bih se žalila. U četvrtak im kreće i proces za Bukovačku(ulicu) kada su meni on i još trojica oštetili auto i uzeli mobitel. Meni dijete ne može nitko vratiti”, kazala je kroz suze Kristinina majka.

U obrazloženju odluke naglašeno je i da je obitelj u odgoju svoga sina ignorirala sve signale koji su upućivali na njegovu nasilnu narav, te činjenica da je Komšić 2016. godine automobilom usmrtio 72-godišnjeg pješaka. Za izazivanje te nesreće pravomoćna presuda, koju je donesena dok je čekao suđenje za ovo ubojstvo, je nakon žalbe bila godinu i dva mjeseca zatvora. U obzir su kao olakotne okolnosti uzete samo dob i moguće stanje smanjene ubrojivosti, no ono nije prevagnulo kod donošenja odluke o težini djela.

Komšić ima pravo na žalbu, jer se radi o prvostupanjskoj presudi, a njegov odvjetnik Veljko Miljević izjave nije davao. Tužiteljstvo je presudom zadovoljno.

Doznajemo i da se ispred suda, nakon izricanja presude dogodio fizički okršaj između prijatelja osuđenog i rođaka ubijene Kristine, koje su Davidovi prijatelji provocirali i dobacivali im po izlasku iz sudnice.

Komentiraj