PRESJEČEN LANAC PROSTITUCIJE: U Zagrebu u tri stana imali stotine klijenata

STRAVA U SUSJEDSTVU: Dječaci prostitutku plaćali proseći za nju - ona ih zarazila HIV-om
Ilustracija

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitani su muškarac (40) i žena (26) zbog osnovane sumnje da su počinili deset kaznenih djela protiv spolne slobode prostitucijom.

U priopćenju DORH-a se kaže:

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitano je dvoje hrvatskih državljana (1978. i 1992.) zbog osnovane sumnje da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenica počinili deset kaznenih djela protiv spolne slobode prostitucijom iz članka 157. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona, a kažnjivo po članku 157. stavku 1. KZ-a u svezi članka 51. KZ-a. (4. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik s ciljem zarade namamio, vrbovao i poticao druge osobe te organizirao i omogućavao drugim osobama pružanje spolnih usluga, te putem sredstava javnog informiranja oglašavao prostituciju drugih osoba, a da je drugoosumnjičenica, s istim ciljem zarade, organizirala i omogućavala drugim osobama pružanje spolnih usluga, te putem sredstava javnog informiranja oglašavala prostituciju drugih osoba.

Osnovano se sumnja da su tijekom 2015. godine pa sve do 3. svibnja 2018. u Zagrebu; zajedno i dogovorno, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne dobiti od pružanja tih usluga drugih ženskih osoba; radi pronalaska ženskih osoba koje bi se bavile pružanjem tih usluga uz naplatu, kao i u cilju pronalaska klijenata koji bi se koristili tim uslugama uz naplatu, objavljivali oglase u oglasniku i na internetskom oglasniku registrirajući se pritom kao nepostojeće osobe.

U namjeri da ženske osobe dio iznosa od zarade predaju njima, a dio zadržavaju za sebe, drugookrivljenica je sastavljala oglase, a prvookrivljenik je plaćao njihovu objavu te unajmio u tri različita razdoblja tri stana na različitim adresama u kojima je deset djevojaka; sukladno dogovoru s njim o vrsti i cijenama usluga te podjeli novca; pružale navedene usluge muškarcima.

Postoji osnovana sumnja da je deset ženskih osoba pružilo takve usluge za više stotina klijenata, a da si je dvoje osumnjičenika ostvarilo nepripadnu materijalnu dobit u iznosu oko 360.000,00 kuna.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor protiv oboje osumnjičenika.

Komentiraj