PREMINUO DAVOR BRAUN: Igrač zlatne generacije Dinama otišao iznenada u 56. godini

U dubokoj boli javljamo da je u Zagrebu u petak u ranim jutarnjim satima iznenada preminuo Davor Braun, igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982. godine i aktivni član maksimirskih veterana, objavili su iz GNK Dinamo.

„Charlie mlađi“, kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard… U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo.

I znamo da će nam pogled uvijek zalutati ka popularnom kafiću “Charlie” na zagrebačkoj špici, kulisi uz koju su se uvijek znale rasplamsati oštre nogometne polemike i gdje je upravo Davor nerijetko znao preuzeti simpatičnu ulogu svojevrsnoga moderatora.

Davor Braun rođen je 15. studenoga 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK… Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.

Njegovi sinovi Patrik i Dominik igraju u Dinamovoj školi i ponosno predstavljaju treću generaciju Braunovih u plavome klubu.

GNK Dinamo i ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji Davora Brauna. Dragi prijatelju, neka ti je vječna slava i hvala, poručili su iz GNK Dinamo.

Komentiraj