PREMINULO DIJETE U ISTRI: Roditelji, pripadnici sekte, u pritvoru – nisu ga vodili liječniku

Policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Kaže se to u priopćenju PU istarske u kojem se dalje navodi:

Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku. Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Glas Istre neslužbeno doznaje da se radi o 15-godišnjaku, učeniku pulske Gimnazije.

Jutarnji list piše da su neslužbeno saznali da roditelji nisu pokazivali interes što se događa s njima, već su nad njim molili, kao i da su dio sekte Hari Krišna.

Pišu i da ovo nije prvi smrtni slučaj djeteta u ovoj obitelji. Prije dvije godine utopilo im se jedno dijete na području Križevačko-koprivničke županije, radilo se o nesretnom slučaju. Zato je Centar za socijalnu skrb roditeljima koji su privedeni oduzeo troje malodobne djece koji su sada na privremenoj skrbi.