PREMINULA IVANA TRUMP: Vijest potvrdio njezin bivši suprug Donald Trump

Ivana Trump, bivša supruga Donalda Trumpa, preminula je u 74. godini od posljedica srčanog zastoja, prenosi Daily Mail.

Ivana je preminula u svom domu na Upper East Sideu u New Yorku, a tužnu je vijest potvrdio njezin bivši suprug i bivši predsjednik SAD-a Donald Trump na svom profilu na Truth Socialu.

“S velikom tugom obavještavam sve one koji su je voljeli, a ima ih mnogo, da je Ivana Trump preminula u svom domu u New Yorku”, napisao je Donald.

Opisao ju je kao prelijepu i nevjerojatnu ženu, istovremeno poštujući njezinu blisku vezu s njihovo troje djece Donaldom Jr., Ericom i Ivankom.

“Bila je divna, lijepa i nevjerojatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njen ponos i dika bilo je njezino troje djece, Donald Jr., Ivanka i Eric. Bila je jako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili tako ponosni na nju. Počivaj u miru Ivana!”, napisao je Donald.

“Naša majka je bila nevjerojatna žena – snažna u poslu, sportašica svjetske klase, blistava ljepotica i brižna majka i prijatelj. Ivana Trump je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Svoju je djecu učila o odlučnosti i čvrstoći, suosjećanju i odlučnosti. Jako će nedostajati njezinoj majci, njezino troje djece i desetero unučadi”, stoji u službenom obiteljskom priopćenju koje je Trumpov glasnogovornik izdao za Daily Mail.

Ivana se u svijetu proslavila kao bivša češka manekenka, skijaška olimpijka, vlasnica poslovnog imperija i prva supruga Donalda Trumpa. Rođena je i odrasla u Češkoj pod komunističkim režimom, a babica koja ju je porodila predložila je ime Ivana, što je njezina majka odmah prihvatila.

Njezin brak s Donaldom okončan je nakon što ju je prevario s Marlom Maples, s kojom je kasnije proveo nekoliko godina u braku. Ivana je pokrenula razvod, a mnogi pamte njezinu uzrečicu ”Nemoj se ljutiti, uzmi mu sve!”. Donald joj je isplatio 25 milijuna dolara.

Ivanino carstvo procjenjivalo se na 70 milijuna dolara, a bila je poznata i njezina velika ljubav prema Hrvatskoj koju je obožavala i koju je posjetila više puta.