PREMINULA DJEVOJKA (17) U SPLITU: Bila je pozitivna na koronavirus

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 43 je novozaraženih koronavirusom, preminula je ženska osoba stara 17 godina, stoji u priopćenju županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koje prenosimo u cijelosti.

“Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 172 obrađena testa danas su 43 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 26 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 2077 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 65 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju.”

Kako prenosi Dalmatinski portal, preminula je bolovala od astme. Vezano uz smrt mlade djevojke, u 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar medijima će se obratiti prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu pedijatriju.

Komentiraj