PREMIJER ZAOBIŠAO GRADONAČELNIKA: Split zna planuti – poručuje Baldasar, jer ga je Orešković ignorirao

ivo baldasar

Tihomir Orešković je posjetio županiju, sveučilište, vidjet će se i sa splitsko makarskim nadbiskupom, sudjelovat će na sutrašnjoj procesiji povodom blagdana svetog Duje, ali vremena za Ivu Baldasara i svečanu sjednicu gradskog vijeća održanu u gradskom kazalištu nije našao.

“Bilo je za očekivati da premijer ako dođe u Split da nas dođe obići. Ne mora doći, ali svečana sjednica Gradskog vijeća je primjereni način da se dođe i da se pokaže da se prema Splitu ima pozitivan odnos i da se na njega računa, a ne da ga se zapostavlja već duže vremena, a to nije gospodin premijer sada počeo,” rekao je splitski gradonačelnik i dodao kako je takvo ponašanje državnih čelnika već duže vremena na snazi, ali ne od aktulanog premijera, prenosi Media servis.

“Ne govorim o antagonizmu između Zagreba i Splita, nego govorim o antagonizmu između vlasti i Splita, kao drugog grada u zemlji koji ima svoje značenje, povijest, a ovo danas je na neki način upozorenje, jer Split zna planuti”, dodaje gradonačelnik Baldasar.

“Ako sam ja problem, onda je ne smijem biti problem. Ako je netko na višoj razini kao što je premijerska ili ministarska funkcija, treba nadići to, mene staviti sa strane i pokloniti se Splitu”, objašnjava splitski gradonačelnik.