PREMIJER VRATIO PREDSJEDNICI: Ne znam odakle njoj takve informacije – Krstičeviću sam rekao da se smiri

Podijelite članak

andrej plenković

Nakon što je ministar obrane Damir Krstičević rekao kako daje ostavku na svoju dužnost iz Vlade, a nakon kritike predsjednice, premijer Andrej Plenković obratio se s pressice organizirane u Vladi.

”Nekoliko riječi u vezi napisa u medijima. Kao predsjednik vlade ne prihvaćam najavljenu ostavku ministra Krstičevića”, rekao je Plenković.

“Želim zahvaliti vatrogascima. Materijalne štete su velike, desetak objekata je nagoreno. Izgorjelo je puno šume i maslinika. Ono što je važno je da nijedan objekt od strateškog značaja nije ugrožen. Čestitiam vatrogascima. Kad je riječ oi vojsci. Vojska i OS dolaze na požarište tenk na temelju pozvia u dogovoru s DUZS. Potpredsjednik vlade i miinstar obrane su tijekom jučerašnjeg dana temeljem svog iskustva, angažirali su pripadnike HV da dođu iz Gospića kako bi pomogli u obrani raketne baze u Žrnovnici. U usmenom dogovoru u dogovoru s Ministarstvom obrane donesena je ossluka o vojsci. Trenutno je angairano oko 400 pripadnika OS. Angažirani su u mjeri koja je adekvatna kako bi pomogli vatrogascima. Istodobono su tu kanaderi, njih 4 i airtractori koji djeluju na području oko Podstrane. Ovom im prigodom zahvaljujem i ne prihvaćam nikakav govor o ostavci Krstičevića.”

Osvrnuo se i na riječi predsjednice, koja je rekla da je vojska možda prekasno išla pomoći u gašenju požara.

“Nije mi jasno na temelju kojih je informacija predsjednica donijela ovakav zaključak. Ja sam bio u avionu kad sam čuo ovu vijest. Ministar obrane je anticipirao ovu odluku tijekom dana. Tu možemo jedino pohvaliti preventivni angažman ministra koji ima istančan instinkt ratnog zapovjednika. Ne znam odakle njoj takve informacije.”

Rekao je i da se čuo s ministrom Krstičevićem.

“Čuli smo se kratko, ja i Krstičević. Rekao sam mu da se smiri. Potpredsjednik vlade i ministar obrane ima još jako puno za dati Hrvatskoj, a osobito ministarstvu obrane.”

PISALI SMO:

PREDSJEDNICA KONTRA PREMIJERA: Moje je mišljenje da je vojska na teren mogla izaći ranije – čitajte OVDJE.

Komentiraj