PREMIJER U ŠIBENIKU: Razgovor sa županima, gradonačelnicima i načelnicima

andrej plenković, n

Vlada će u Šibeniku s početkom u 12 sati održati sastanak na kojem će sudjelovati svi župani te predstavnici zajednica gradova i općina. Sastanak, treći ovog tipa, jučer je najavio premijer Plenković.

“Nastavljamo partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave. Glavne teme bit će gospodarstvo, poljoprivreda, regionalni razvoj, osvrt na zakone koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju”, rekao je premijer.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić predstavit će aktivnosti Ministarstva na jačanju suradnje s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u području zaštite potrošača, poticanja poduzetništva bespovratnim sredstvima te povratu sredstava iz Programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2013./2014. godinu, navode iz Banskih dvora.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić zatim će predstaviti aktivnosti u području poljoprivrede, od mjera ruralnog razvoja, mjera iz fonda za pomorstvo i ribarstvo, preko izgradnje ribarskih luka, do reformskih zakona u poljoprivredi.

Župan Pauk govorit će o inicijativi snažnijeg uključivanja županija u procese planiranja Kohezijske politike EU nakon 2020. godine. Premijer će se prije sastanka u podne, u 11 sati sastati s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a u 11.30 sati sa županom Paukom i gradonačelnikom Burićem.

Komentiraj