PREMIJER PLENKOVIĆ: Znamo da se u Hrvatskoj rađa na dan 100 djece, a umire 150 ljudi!

andrej plenković

U Banskim dvorima u tijeku je sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju.

Izvor: Media servis

Na sjednici sudjeluje i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a predsjedava joj premijer Andrej Plenković koji je u uvodnoj riječi iznio popis želja Vlade vezano uz ovu tematiku, uz naglasak da se radi o najkompleksnijoj problematici s kojom se njegova Vlada suočava.

“U posljednje vrijeme s obzirom na to da znamo da se, nažalost, u Hrvatskoj svakog dana rađa stotinu djece, a umire 150 ljudi, To znači da nam dijelovi zemlje ostaju bez ljudi. Toga smo svjesni svi mi koji često odlazimo u različite hrvatske županije, gradove, općine i ta činjenica je, nažalost, vidljiva”, poručio je premijer Plenković.

Predsjednica je također održala uvodni govor, u kojem je, između ostalog, poručila da ju posebno zabrinjava projekcija prema kojoj će Hrvatska do 2051. godine izgubiti više od milijun i 100 tisuća stanovnika u odnosu na popis iz 2011. godine.

“Obzirom na to da sam nedavno svoje mjere predstavila u uredu i da ste svi vi dobili paket tih mjera, ja neću ulaziti u detalje, neću se ponavljati. Ono što želim čuti od vas tijekom sjednice je vaš osvrt na te mjere”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Na sjednici će se proći kroz demografska kretanja u Hrvatskoj te do sada poduzete mjere Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ali i ostalih ministarstava.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!