PREMIJER PLENKOVIĆ: Zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta su frustrirani ucjenjivači koji pabirče po kavanama

Premijer Andrej Plenković komentirao je teze vezane za predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića da je uhićen jer nije htio odstupiti s mjesta predsjednika uprave, te kaže da živimo u svijetu pabirčenja i šuškanja.

Kaže da je vidio određene linkove na kojima se vide nebuloze koje izgovaraju pojedini saborski zastupnici, posebno Mosta i Domovinskog pokreta koji su na izbore išli da bi poslije izbora imali ucjenjivački kapacitet što je njihov jedini domet.

“A oni su se sada pretvorili u frustrirane ucjenjivače koji pabirče po kavanama, restoranima i naklapaju teorije da sam ja nešto znao”, rekao je Plenković kako prenosi N1.

O curenju informacija u ovakvim istragama Plenković kaže: “Policija i DORH rade svoj posao neovisno i uz to ovakve stvari rade tajno, ako je nešto tajno onda nije javno i o tome ne zna nitko osim ljudi koji se time bave pa ni predsjednik Vlade.

Da smo mi recimo znali da će se ovo što se jučer dogodilo dogoditi mislite li da bismo kao stranka prije tri mjeseca stavili Barišića na listu na četvrto mjesto u šestoj izbornoj jedinici, nismo znali, to vam je još jedna najkonkretnija moguća potvrda da se ovakve stvari neovisno rade.”

Dodaje oko curenja informacija kako je i posljedni put rekao da je ključno identificirati odakle izlaze informacije jer to nije dobro. “Policija, DORH, sud – tri mogućnosti odakle može curiti pa neka odgovore jer je to u interesu njihovog kredibiliteta”, rekao je premijer. 

Oko moguće smjene Kovačevića s mjesta direktora Janafa kaže da će sagledati situaciju jer je Janaf društvo koje kotira na burzi, država nije jedini vlasnik, sve što bi se eventualno kasnije zbivalo zbivat će se u odgovarajućoj proceduri.”

Komentiraj