PREMIJER PLENKOVIĆ: Učinit ćemo sve da iskorijenimo divljaštvo i incidente iz sporta

ANDREJ PLENKOVIĆ: HDZ-ova vlada neće dopustiti da Srbija ima zakon kojim mogu goniti hrvatske državljane

“Moramo oživjeti onu klasičnu – zdrav duh u zdravom tijelu. To je smisao sporta. Kolektivni duh, solidarnost, fair-play, poštenje, priprema za normalan život na tržištu rada, a ne divljaštvo i incidenti. To nije imidž Hrvatske koji ja želim i moja Vlada će učiniti sve da to iskorijenimo”, izjavio je premijer Andrej Plenković na pitanje kako gleda na incidente na sportskim terenima.

Rekao je da je jedan način zakonski okvir no da postoje i druge mjere koje su druge zemlje radile te da će “morati razmisliti i o nekim novim definicijama eventualno i kaznenih djela”.

Osvrnuo se na Zakon o sportu rekavši da je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport poslala dopise na koji način trebaju sportski savezi biti organizirani.

“Zakon koji imamo treba se provoditi, to uopće nije nikakva dilema. Ono što ja želim od hrvatskog sporta, a i rezultati na Olimpijskim igrama su prošle godine bili bolji nego ikad, moramo naći način kako da potaknemo sport, osiguramo kvalitetnije financiranje i da nam naši sjajni mladi ljudi donose puno pozitivnih vijesti i vibracija s međunarodnih natjecanja”, rekao je Plenković dodavši da što više mladih treba biti uključeno u sportske aktivnosti.