PREMIJER PLENKOVIĆ: Porezna reforma nije do kraja definirana, ali odgoda nije opcija

andrej plenković 1

Državni vrh okupio se na Mirogoju uoči Svih svetih kako bi položili vijence i zapalili svijeće.

Izvješće: Media servis

Premijer Andrej Plenković opet je ponovio da porezna reforma nije do kraja definirana, te da će se poduzetnicima olakšati poslovanje, a građanima ostaviti više novca. Odbacio je mogućnost da se reforma odgodi.

“Ne, nije to opcija. Mi smo vrlo jasno govorili u našoj izbornoj kampanji i programu da je porezna reforma jedna od ključnih reformi koju će buduća hrvatska vlada provoditi. Sada smo u fazi da smo stupili na dužnost i radimo ono o čemu govorimo proteklih mjeseci”, poručio je premijer Plenković.

Komentirao je nagađanja da je NO INA-e donio odluku kojom se poslovanje vraća pod ingerenciju uprave te kompanije.”Mi ćemo obaviti razgovore s Upravom INA-e, prije svega o ovom ključnom pitanju o Rafineriji Sisak i informirat ćemo se detaljno o stvarnim planovima, na koji način se planira raditi reorganizacija upravljačke strukture INA-e”, kaže Plenković.

Na Mirogoju je bio i ministar obrane Damir Krstičević.

“Ja sam tu sa svojim suradnicima, iz ministarstva obrane, došao tu sjetiti se ljudi koji su zaslužni za naš mir i slobodu. Svi su u tom procesu omogućili da svi zajedno živimo u miru, slobodi u našoj Hrvatskoj”, rekao je ministar Krstičević.

Krstičević je upitan o donošenju strategije nacionalne sigurnosti.

“Idemo se sada usmjeriti na ove vrijednosti i na ljude, a te informacije ćete imati na vrijeme”, dodaje Damir Krstičević.

Na Mirogoju je bilo i izaslanstvo SDP-a predvođeno Milankom Opačić koja je komentirala poreznu reformu. Smatra da ona ne pomaže najslabijim slojevima društva.