PREMIJER PLENKOVIĆ: Odgoda poreza na nekretnine neće dovesti do smjene ministra Marića

Podijelite članak

andrej plenković

Na današnjoj je pressici premijer Andrej Plenković komentirao i porez na nekretnine te je rekao da će Vlada predložiti izmjene zakona o lokalnim porezima kojim će biti odgođena primjena ovog poreza.

Provest će se cjelovita rasprava oko svrhe poreza kako bi se do kraja rasvjetlilo ovo pitanje, rekao je premijer dodavši da se porez sigurno na kraju neće tako zvati.

No hoće li odgoda poreza dovesti do toga da ostane bez ministra financija Zdravka Marića? Plenković kaže:

“Ma apsolutno ne. Prvo ministar Marić je ministar koji odlično radi svoj posao. Ako ga je netko branio u Saboru to sam bio ja. Izrazito cijenim njegov rad. Preduvjeti za ovakav porez na nekretnine koji je, ponavljam njegovu pjesmicu, zamjena za komunalnu naknadu, za rentu i kuće za odmor, mislim da smo trebali uložiti jedan veći napor u komunikacijskom smislu. Dati konkretne simulacije starosti nekretnina, veličine, aktualnu naknadu sutrašnji takav porez kakav je bio predviđen da iz jedne apstraktne teme iz koje se šire strahovi i dezinformacije stvari stavimo na papir i u brojkama jasno kažemo u čemu je riječ”, rekao je premijer, a porenosi Media servis.

Komentiraj