PREMIJER PLENKOVIĆ: O nacionalnom stadionu kad se malo slegnu slavljenički dani

andrej plenković, a

Premijer Andrej Plenković na Vladi je kometirao uspjeh hrvatskih nogometaša na SP-u u Rusiji i još im jednom čestitao, a progovorio je i o nacionalnom stadionu.

“Velike čestitke izborniku Daliću, nogometašima, stručnom stožeru vodstvu HNS-a, svima koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu priredili jedno nevjerojatno slavlje i zadovoljstvo ovim sjajnim rezultatom viceprvaka svijeta na SP-u u Rusiji. U sporstkom smislu to je fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu hrvatska je postala globalni brend”, rekao je Plenković i dodao da na tome moramo zahvaliti našim igračima i njihovom motivu i pristupu koji je bio “visokoprofesionalan, srčan i domoljuban”.

“Veličanstveni doček koji je priređen u Zagrebu i drugim gradovima pokazuje koliko su nogometaši osvojili srca naših ljudi i koliko su podigli pozitivnu atmosferu i optimizam u društvu. Uspjeh je došlo zahvaljujući radu i trudu, kvalitetnom pristupu, i fokusu na zadaću koju su imali. Svi zajedno možemo od toga izvući pouke. Ovo će biti najbolja turistička sezona, bolja od lanjske, ovaj sportski uspjeh je tome izuzetno pridonio”, rekao je Plenković.

“Vlada je više nego spremna da se brinemo o sportskoj infrastrukturi, uključivši i nogometnu. Kad se malo slegnu slavljenički dani sazvat ćemo sve zainteresirane da vidimo kako se može pristupiti rješenje nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući i drugu nogometnu infrastrukturu u Splitu, Rijeci i Osijeku. Moramo vodoti o ravnomjertnom aspektu sportske infrastrukture, ali voditi i računa o sredstvuima koja se u to ulažu”, kazao je Plenković i dodao da treba napraviti da se sve više mladih uključe u sport.”Moramo čestitati reprezentaciji, Daliću i svima koji su pridonijeli na tome sjajnom uspjehu Hrvatske”, rekao je Plenković.

Komentiraj